Kategorier
Japan

Hus efter hus

Tillbaka på Tokyo station, en fullständigt oöverblickbar, men mycket välordnad och fullt hanterbar järnvägsknut. Dags för avfärd mot Osaka och Home Economics-symposiet, den egentliga anledningen till att vi är här.

Shinkansen är ren, snabb, tyst och bekväm – en mycket behaglig resa. Verkligen något för Sverige att ta efter. Vagnsstädarna i pastell stod redo på rad, när tåget gled in på stationen – perfektion i minsta detalj även om det gick snabbt.

Varje liten plätt, som kan bebyggas har utnyttjats mellan Tokyo och Kyoto/Osaka, resten är berg, tät skog, hav eller små-små risfält inklämda bland husen. Sjuttio procent av Japans 127 miljoner människor lever i området runt Tokyo. I stort sett var hela vägen fram till Osaka kantad av stadsbebyggelse, som en enda stor förstad. 370 invånare per kvadratkilometer totalt i landet – ojojoj!

Värmen slog emot oss på Osaka station, där vi blev vänligt mötta av en av arrangörerna. Nu börjar allvaret… I fyra dagar bor vi mitt i Osaka, på nionde våningen i det största hotell jag någonsin upplevt;)

Av Linus Feldt

I wish I was a professional gamer, but I love marketing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s