Kategorier
Japan

På hög höjd

Fyrtiofem våningar på trettiosex sekunder – nytt personligt rekord (vi tog hissen:). Har idag, måndag, varit uppe i det vänstra av tornen ovan och nästan beskådat Fujiyama. Nästan för att toppen flöt ihop med molnen. En förhållandevis avspänd upplevelse tack vare mitt erfarna ressällskap – och förvånansvärt gratis(!). Där uppe spelades japansk lugn sorlmusik och folk vandrade sakta runt i rummet med utsikt åt alla håll… Fascinerande att se stad så långt ögat nådde, åt alla håll.

Tokyo är, precis som många sagt, en fantastiskt trivsam stad att besöka, känns trygg dessutom. Idag hade vi glömt kartan, men det gick bra att orientera med informationstavlor och vänligt hjälpsamma stadsbor, som talar helt ok engelska. En biljettförsäljerska stängde sin lilla hytt/kassa och följde med oss ca 300 meter till bussen, när tågen var inställda:)

Har besökt spännande shoppinggator med mangautstyrsel  och häftigt naturtrogen plastmat i skyltfönstren. Två fina sushiupplevelser på samma dag fick vi också, först i Yoyogiparken, en fullständigt fantastisk sjurätters… Efter guidning och ett intressant möte på Japan Womens University, bjöds vi att sitta till bords på traditionellt japanskt vis (fast med de bara fötterna i en fördjupning under bordet, så vi slapp sitta på knä…).  Där delades det ena fatet med läckerheter efter det andra och vi promenerade tillbaka i den ljumma kvällsluften till hotellet vid Mejiro Station – mycket trevligt!

Av Linus Feldt

I wish I was a professional gamer, but I love marketing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s