Frukost och framkomlighet

Glömde berätta om frukosten på hotellet, den är verkligen en trevlig upplevelse. Restaurangen ligger i ett vackert rum mot gatan och erbjuder även frukost för allmänheten. Dagens måltider är mer lika här, till frukost serveras japanska inspirerande sallader, ris, pickles, salsor och lite annat smått och gott. Alltid misosoppa förstås:). Vill man ha yoghurt eller händelsevis en croisant finns det också… Makrillen smakar ljuvligt!

Nu har vi cruisat runt i Tokyo i två dagar utan att stöta på den minsta trängsel. Enda undantaget vid elvatiden i kväll, då de första tågvagnarna var ganska fulla… Det är rent och ljust i tunnelbanan! Folk tar det lugnt, ser för det mesta ganska nöjda ut (eller sover) och köar mycket systematiserat, ingen ide för någon att stressa upp sig. Om det blir rörigt finns alltid någon vänligt leende vägvisare, som styr upp det hela. Infrastrukturen fungerar m.a.o.  perfekt, massor av möjligheter att ta sig fram med tåg (vi bor vid en station), buss och tunnelbana och enkelt att följa skyltarna.

Efter ett intressant studiebesök på en skola, fick vi idag också besöka ett japanskt hem några mil utanför Tokyo. Efter en något surrealistisk, men mycket vacker bussresa på böljande broar genom stan (Essingeleden – släng dig i väggen:) – bjöds vi både trevligt och gott med många glada skratt!

Morgonen tillbringade vi med vår engagerade guide i de frestande marknadskvarteren vid Asakusa (några små souvernirer blev det faktiskt…), tempel och flott lunch i trevligt sällskap på trettionde våningen vid Skytree. Dit ska vi tillbaka i morgon, livsfarligt  för reskassan;)

Det enda som inte funkar är wifi:n på hotellrummet, därför blir rapporterna tyvärr lite sporadiska. Bilder följer, hälsa mamma!