Kategorier
Japan

Tio timmar i Kyoto

Vi hann göra allt vi ville under vår lediga dag, men värmen frestade onekligen på rejält. Det är så ovant att vara helt kallblöt, med kläderna liksom klistrade på kroppen;) Toppen då att slinka in på en restaurang eller i en liten butik med AC ibland. Trettiofem plus i skuggan gav minst fyrtiofem i solen och en kilometers promenad kändes som en mil ungefär…

Bortsett från denna petitess, har vi fantastiskt fina minnen och bilder från flera trätempel från femtonhundratalet och tidigare (varav ett klätt med bladguld) och ljuvligt strama Zen-trädgårdar, formade av öppna vågkrattade ytor, sten och mossa. Ibland ett porlande vatten eller till och med en liten sjö. En ren njutning för trädgårdsentusiasten eller någon som bara vill vara en stund.

Taxin tog oss från trädgårdarna rakt ner till de mer centrala delarna av Kyoto, med massor av små trähus och smala gator. Även där fann vi trädgårdar (i miniformat), när vi kikade in bland husen. Staden, som tidigare var Japans huvudstad, har ca 1,5 miljoner invånare, som samsas runt 1 770 pers på varje kvadratkm. Bebyggelsen är verkligen en blandning av gammalt och nytt. Bakom, och inklämda mellan höga maffiga husfasader, hittade vi långa rader med de typiskt mörkt bruna små trähusen.

Även idag bara ”råkade” vi dimpa ner på rätt matställe, på andra våningen med utsikt över små hustak, höga moderna hus och det synnerligen invecklade luftburna elsystemet. Där blidde det fantastisk sushimi med tempura!

Att komma tillbaka till storstaden Osaka, var lite som att komma hem igen, men i morgon ska vi flytta… Det bär av till Fukui efter lektionen på Osaka Kyoiku University. Dags att packa om igen, en liten vetenskap i sig!

Av Linus Feldt

I wish I was a professional gamer, but I love marketing.

2 svar på ”Tio timmar i Kyoto”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s